4.11.07

Meer over het TNO onderzoek

Uit het AD (website) van zondag 4 november 2007

’Feijenoord moet eigen onderzoek Vreewijk doen’
Door EDWIN CORNELISSE

ROTTERDAM - Het is een opsteker voor de bewoners die strijden voor het behoud van Vreewijk en een domper voor Com.wonen.
De PvdA wil dat TNO onafhankelijk onderzoek doet naar de bouwkundige staat van de 1400 huizen die de corporatie wil slopen.

De fractie heeft een motie ingediend tijdens het begrotingsdebat waarin het dagelijks bestuur wordt verzocht om volgende maand een onderzoeksvoorstel aan de deelraad te presenteren zodat onderzoeksbureau TNO aan de slag kan met de inspectie van de te slopen woningen.

De PvdA betwijfelt of de 1400 huizen die Com.wonen wil neerhalen bouwkundig echt zo slecht zijn als de corporatie steeds aandraagt. ,,Com.wonen is tot nu toe geen open en samenwerkende partner gebleken als het gaat om de toekomstplannen voor Vreewijk.’’

De PvdA heeft de aflopen tijd verschillende verhalen opgevangen over de staat van de huizen in het tuindorp. ,,Er zitten hier en daar slechte woningen tussen maar de situatie is lang niet zo dramatisch als Com.wonen wil laten geloven.’’

Het TNO-onderzoek moet nu duidelijkheid geven hoe de staat van de huizen echt is. Als de motie donderdag wordt aangenomen–en die kans is groot aangezien de PvdA de grootste fractie is in de deelraad–zal dit opnieuw vertraging opleveren voor de Vreewijkplannen van Com.wonen.