2.11.07

Vandaag op de website van Rijnmond.nl

In het nieuws:

Bewoners Vreewijk woedend op Com Wonen
1 november 2007

Bewoners van de Rotterdamse buurt Vreewijk zijn laaiend op woningcorporatie Com.Wonen. De corporatie wil 1400 woningen slopen in Vreewijk, te beginnen met een blok van 85 huizen tussen Maarland en Bree.

De sloopvergunning is nog niet binnen, maar Com.Wonen is al wel begonnen met het verhuizen van mensen. Illegaal, zegt de Bewoners Organisatie Vreewijk. Daarom heeft die nu een kraker geholpen om zijn intrek te nemen in een van de leegstaande huizen.

Inmiddels zijn al 35 huizen leeg. Want Com Wonen biedt bewoners nu al de mogelijkheid om te verhuizen, met een urgentieverklaring en een verhuisvergoeding.

De rechter beslist eind november of Com Wonen de kraker uit de woning mag zetten.

Logisch dat Com Wonen doorzet, er is al veel te veel vertraging veroorzaakt door een klein groepje bewoners die tegen beter weten in maar blijven zeuren dat dit van die geweldige woningen zijn,maar deze woningen zijn niet meer van deze tijd. Ze zijn oud en versleten. Stop met protesteren en steek je tijd en energie in het ontwikkelen van een nieuwe wijk in samenspaak met Com Wonen in plaats steeds maar weer dat geschop tegen Com Wonen. Weg met die ouwe zooi en maak er samen een mooie wijk van en laat je nou eens niet beinvloeden door de bewonersorganisatie want die zijn overal tegen en hebben altijd wat te zeuren.
Theo" vreewijk"", Rotterdam 1 november 2007 om 20:59