30.10.07

Hoe goed is Karakus op de hoogte?

Niet goed dus, zo blijkt wel uit onderstaande brief.

Hij gaat ervan uit dat de wijkbewoners betrokken zijn geweest bij het opstellen van de wijkvisie. Niet dus (of hij moet refereren aan de bewonersavonden van 2005 waar het adviesbureau Laagland (uit Amersfoort) de Vreewijkers, echt geen dom volk, belachelijke spelletjes liet spelen.

Hij denkt dat alle Vreewijkers mee kunnen praten omdat ze nu beschikking hebben over de concept wijkvisie. Dat was alleen mogelijk geweest als elke Vreewijker deze visie in de bus had gehad, in plaats van een paar links op het internet te zetten. Niet alle Vreewijkers beschikken over een computer; en niet alle mensen die zijn aangesloten op het internet, zijn ervaren in het downloaden van pdf-files.

Bent u wel aangesloten op het internet en heeft u de concept wijkvisie nu op uw computer staan, print er een paar extra en geef deze aan buurtbewoners die nog niet op de hoogte zijn.

Op de site van Rotterdam.nl staat een zwartwit versie van de concept wijkvisie die het printen vereenvoudigt.

Gemeente Rotterdam
College van Burgemeester en Wethouders
Leden commissie Fysieke Infrastructuur,
Buitenruimte en Sport
B«treft: Wijkvisie Vreewijk
Datum: 24 oktober 2007
Geachte commissieleden,
Zoals toegezegd ontvangt u ter kennisname de concept wijkvisie Vreewijk. De visie is
geschreven door de deelgemeente Feijenoord en de woningbouwcorporatie Com.wonen. De
bewoners van Vreewijk zijn op verschillende momenten betrokken geweest bij de opstelling ervan.
De voorliggende visie geeft een kader voor de gewenste ontwikkelingen van Vreewijk voor een periode van 25 jaar. De kem van de visie is het behouden en versterken van de waarden van het tuindorp in een harmonieuze relatie met de rest van de wijk en de stad.
Op voordracht van de Stuurgroep Wijkvisie Vreewijk hebben Com.wonen en het dagelijks
bestuur van de deelgemeente Feijenoord de concept wijkvisie vrijgegeven voor informa tie en consultatie van bewoners en stakeholders in Vreewijk.
De verzamelde reacties van bewoners en stakeholders zullen, met de antwoorden daarop van het bestuur van de deelgemeente en Com.wonen, gebundeld word en in een document. Dit document zal naar verwachting begin 2008, samen met de concept wijkvisie, aan de
deelgemeenteraad van Feijenoord aangeboden worden ter vaststelling.
Mijn rol als voorzitter van de Stuurgroep Vreewijk eindigt nadat de verzamelde reacties op de concept wijkvisie in december door de Stuurgroep zullen zijn ontvangen. Daarna neemt de deelgemeente het voortouw in de voortgang van het vervolg en de uitvoering.
Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geinformeerd.
Met vriendelijke groet,
Hamit Karakus