18.9.07

Investeren in bewoners; niet in beton

SP verspreidt huis-aan-huis krant

30-08-2007 • Om van probleemwijken prachtwijken te maken, moet de gemeente durven investeren in mensen én luisteren naar wat zij belangrijk vinden. Dat is de centrale boodschap van een krant met de naam Rotterdam verdient beter! (PDF) die de SP de komende weken huis-aan-huis verspreidt in grote delen van Rotterdam. “Niet de gemeente, niet de SP, maar de mensen moeten bepalen hoe hun wijk eruit moet zien: daarom vragen we alle Rotterdammers ons te vertellen wat zij vinden van hun buurt en wat er beter moet”, vertelt actiecoördinator Kevin Levie.
Vrijwilligers bezorgen in september de krant bij 120.000 huishoudens, vooral in de wijken die door minister Vogelaar aangemerkt zijn als 'probleemwijk'. Aansluitend gaan SP'ers in een aantal buurten deur-aan-deur aanbellen om de mensen te vragen wat de problemen in hun buurt zijn, hoe het beter kan en wat ze daar zelf aan willen bijdragen. Via een bon in de krant en op www.rotterdam.sp.nl kunnen Rotterdammers ook hun mening insturen. Dit najaar zal de SP alle ideeën en oplossingen bundelen en presenteren.
SP-fractievoorzitter Theo Cornelissen zegt in de krant: “Wat wij willen is dat de Rotterdamse wijken voor iedereen weer ‘ons buurtje’ wordt. Waarin mensen trots zijn op hun wijk, het gevoel hebben dat de wijk van hén is, dat de woningbouwvereniging er voor hén is en dat mensen wat te zeggen hebben over hoe het er op straat aan toegaat. De problemen van de wijk zijn vaak de problemen van de mensen. Niet van de stenen en niet van het aantal bloembakken.”

Wie de krant niet in de bus krijgt, kan deze hier downloaden en printen.