23.8.06

Wie is Riedijk?

Een nieuwe actieleider? Een fusie tussen Riethoff en Rijsdijk? Ach... journalisten....

Uit het AD

dinsdag 22 augustus 2006

Vreewijkse buurt slijpt de messen

Door door EDWIN CORNELISSE

ROTTERDAM - Het actiecomité tegen de sloop van de huurwoningen tussen Bree en Maarland in Vreewijk slijpt de messen. Met alle middelen gaat zij zich verzetten tegen de sloop van de huizen.
Corporatie ComWonen wil de huizen aan de Bree, Maarland, Langegeer en Klaphek afbreken. De huurders moeten hun huis uit omdat de corporatie de vijf blokken wil slopen om ruimte te maken voor de bouw van betaalbare appartementen voor ouderen. De sloopplannen stuiten op fel protest bij de bewoners van de 85 huurhuizen. Inmiddels is een actiecomité opgericht dat alle politieke partijen in Rotterdam en politici van gemeente en deelgemeente heeft uitgenodigd om op 9 september langs te komen tijdens de open dag.
,,Dan kunnen ze eens zien waar ze over praten. Dan zien ze dat onze woningen niet vol scheuren zitten, niet kampen met vochtproblemen en niet zijn verzakt,'' zegt Henk Riedijk, de voorzitter van het actiecomité.
Verschillende ondernemers uit de buurt hebben inmiddels hun steun en giften toegezegd aan de open dag. Zo bedrukt een ondernemer T-shirts voor het actiecomité, stelt voetbalclub Feyenoord prijzen beschikbaar en is er steun van verschillende winkels waaronder een bekende hamburgerketen.
,,Die ondernemers steunen ons omdat ze ook niet willen dat onze huizen worden gesloopt. Nu wonen er veel jonge gezinnen en die zullen bijvoorbeeld eerder een hamburger gaan eten dan de bewoners van de ouderenappartementen die de corporatie hier wil bouwen,'' zegt Riedijk.
Een delegatie van ComWonen gaat binnenkort huisbezoeken afleggen om de verhuiswensen van de bewoners te noteren. Maar het ziet er naar uit dat ze zich die moeite kan besparen.
Riedijk: ,,Wij stellen een standaarsbrief op dat het geen zin heeft voor de corporatie om langs te komen. We willen niet dat onze huizen worden gesloopt.’’