29.7.06

Tijd voor een enquete onder de ouderen van Vreewijk

Nergens in de op vrijdag 28 mei verspreide "nieuwsbrief" van Com.women staat te lezen of de ouderen van Vreewijk is gevraagd of ze wel in een 5 lagen hoog gebouw aan een van de smerigste straten van Nederland willen wonen. Volgens Com.wonen is dat toch echt de beste plaats voor de seniorenwoningen: dicht bij winkels Groene Hilledijk en het openbaar vervoer.

Hoeveel van de Vreewijk senioren doen nog boodschappen op "De Dijk". De echte ouderen komt men meer tegen bij de Super op de Groenezoom. De jongere ouderen rijden vaak auto en doen net zoals velen hun boodschappen ver weg van de wijk. Ja, en er gaat een tram over de Bree, 2 keer door een bocht met het nodige lawaai. Dus verhuizen van huizen met tuintjes waar men naar het geluid van vogels kan luisteren naar een ander soort, maar zeer irritant gepiep.

Natuurlijk zijn er mooiere plekken in de wijk waar bejaardenwoningen zouden kunnen worden gebouwd. Bijvoorbeeld de Enk, links van de sporthal. Prachtige lokatie, mooie oude bomen (met veel vogels) langs het water, een kort straatje verwijderd van de Super op de Groenezoom en de gemeente is wellicht wel bereid een extra halte voor de bus aan te leggen. Het enige dat ervoor gesloopt hoeft te worden is het oude schoolgebouw, waarvoor toch al plannen bestaan.

Maa wellicht heeft com.wonen voor deze mooie locatie (de grondprijs zal ongetwijfeld hoger zijn dan op de Bree) andere plannen? Dure koopvilla's bijvoorbeeld? Wellicht staat alle daarover te lezen in de wijkvisie, die nu toch binnenkort wel bij de Vreewijkers in de bus zal liggen.