16.7.06

Com.Wonen nog meer in het nieuws

Uit het AD van donderdag 13 juli


Op huwelijksreis met 2400 euro boete om huis
ROTTERDAM - Echt lekker is het niet. Op huwelijksreis naar Zuid-Afrika gaan terwijl je hypotheekboete oploopt tot 2400 euro.
Robert Liefhebber (31) en Afke Gavrilovski (26) wachten nu al vijf maanden vergeefs op het definitieve koopcontract van hun eerste huis. De bank is minder geduldig.
De toekomstige buren aan de vernieuwde Spireastraat in Schiebroek hebben hetzelfde probleem. Marieke van der Steld (29) en Richard van den Berg (27) tekenden in maart een voorlopig contract voor een appartement in het nieuwbouwproject Lupine. En daarna bleef het stil bij corporatie Com.wonen.
De oplevering is uitgelopen tot september. Ondertussen zijn de hypotheekoffertes voor beide woningen (220.00 euro per stuk) meerdere keren verlopen. Verlengen kan, maar tegen een boete van zeshonderd euro. Liefhebber passeert in Zuid-Afrika de vierde termijn, Van der Steld kan op 15 augustus na 1200 euro een nieuwe bank zoeken.
,,Een zeer ongebruikelijke zaak,’’ vindt woordvoerder Hans Andre de la Porte van Vereniging Eigen Huis. ,,Normaal zitten er enkele dagen tussen voorlopig en definitief contract. Beide partijen hebben de plicht het zo snel mogelijk te regelen.’’
Liefhebber: ,,Ik heb meerdere keren gebeld en geschreven. We horen niets.’’
Com.wonen was donderdag niet bereikbaar voor commentaar.