5.7.06

Bericht op www.rijnmond.nl

Regionieuws » Nieuws
Actiecomité voor Vreewijk
Bewoners van de Bree, Langegeer, Maarland en Klaphek in Vreewijk in Rotterdam hebben een actiecomité opgericht tegen de sloop van hun woningen.

Woningcorporatie Com.wonen presenteerde op 19 juni plannen voor een complex van 120 tot 140 ouderenwoningen in Vreewijk. Daar bleek dat 85 woningen in de wijk gesloopt moeten worden.

Over achttien maanden moet alles leegstaan. Nu is achttien maanden een redelijke termijn om de woning te verlaten, maar na navraag te hebben gedaan, bleek dat Com.Wonen helemaal geen concrete plannen met de straten had. De vraag rijst dan bij de bewoners waarom ze er binnen achttien maanden uit moeten. Zolang er geen concrete plannen zijn, zal de actiegroep zich verzetten tegen de sloop van de woningen.


2 Comments:

At woensdag, 05 juli, 2006, Anonymous Anoniem said...

De laatste regel is verwarrend. Dus als er wel concrete plan zijn, stopt het verzet?

 
At woensdag, 05 juli, 2006, Anonymous Anoniem said...

Ik wil hier even aan toevoegen dat mijn woorden waren : zolang er geen concrete plannen zijn, blijven wij zowiezo hier wonen. En we blijven vechten voor alle woningen in vreewijk.
Echter door tijdgebrek is niet de hele reportage uitgezonden vanochtend op radio rijnmond en heeft de internetafdeling maar een sumiere opsomming gemaakt.
Dus voor de goede orde : WIJ BLIJVEN VECHTEN VOOR VREEWIJK.

En om alles open en eerlijk te houden wil ik voorstellen om hier ook gewoon namen te gebruiken.

Met vriendelijke groet,

Henk Riethoff
Actiecomité Tegen Sloop van onze 85 woningen.

 

Een reactie posten

<< Home