4.4.07

Aanvraag debat (2 minuten) door SP...

over tijdelijk beheer leegstaande huizen aan Bree en Maarland

SP fractie Rotterdam – www.rotterdam.sp.nl
T. 010 417 33 59 - sp@stadhuis.rotterdam.nl

Aan de voorzitter van de gemeenteraad van Rotterdam

Aanvraag tweeminutendebat over tijdelijk beheer in Vreewijk tijdens de raadsvergadering van donderdag 5 april

Rotterdam, 3 april 2007

Geachte voorzitter,

Begin januari werd duidelijk dat de directeur DS+V op onrechtmatige grond een vergunning voor tijdelijke verhuur op basis van artikel 15 van de leegstandswet verleend had aan Com.wonen voor 85 woningen aan de Bree en het Maarland in Vreewijk. Inmiddels is deze vergunning ingetrokken.

Per brief van 22 maart laat Com.wonen nu aan de ‘Actiegroep Bree/Maarland’ weten dat de leegstaande woningen in het blok in tijdelijk beheer (anti-kraak) zullen worden gegeven via Interveste. Volgens de SP fractie is ook deze actie van Com.wonen strijdig met de bestaande wet- en regelgeving. Volgens de huisvestingsverordening Rotterdam (artikel 3.1.2) moet in dergelijke gevallen een onttrekkingsvergunning aangevraagd en verleend worden: ‘Onder het onttrekken aan de bestemming tot bewoning wordt in deze verordening verstaan het slopen of gebruiken voor een ander doel dan permanente bewoning door een huishouden.’

De SP vind dat de wet en regelgeving gehandhaafd moet worden en wil hierover met het college van gedachten wisselen. Ik verzoek u daarom tot het houden van een tweeminutendebat tijdens de raad van donderdag 5 april.

Met vriendelijke groet,

Leo de Kleijn
06 200 90 622