12.10.06

Proeftuin 2 ???

http://www.kuiper.nl/projecten/architectuur/vreewijk/verslag-expert-meeting-vreewijk.pdf

Interessant om te lezen... de experts aan het woord... en ongeveer een jaar geleden... De Langegeer was een proeftuin... wat zijn Bree en Maarland? En waar waren BOV en Vrelom?

4 Comments:

At woensdag, 18 oktober, 2006, Anonymous Anoniem said...

Het gaat er niet om of BOV/Vrelom erbij waren geweest, maar het had wel interessant geweest om bewoners v.d gesloopte Langegeer/Meiland hun ervaringen met deze in ieder geval niet voor hun bedoelde proetuin-vernieuwing aan te horen.

 
At woensdag, 18 oktober, 2006, Anonymous Anoniem said...

BOV/Vrelom zijn bewonersondersteunende org.s, of zouden dat behoren te zijn. Vraag liever om het commentaar v.d bewoners v.d gesloopte woningen die hebben moeten verhuizen voor deze z.g.n proeftuin, het zal je maar overkomen.
Cok.Nieuwenhuizen

 
At woensdag, 18 oktober, 2006, Blogger Bree & Maarland said...

De opmerking over de afwezigheid is bedoeld als een verwijt aan com.wonen in plaats van aan de organisaties. BOV en Vrelom hadden bij zo'n bijeenkomst aanwezig moeten zijn, op uitnodiging van de woningcorporatie.

Het verslag van de bijeenkomst - en de bijeenkomst zelf - zullen voor velen die de wijkvisie-bijeenkomsten vorig jaar hebben bijgewoond een bevestiging zijn dat de plannen voor de sloop en vernieuwing al jaren klaar liggen. Iemand riep tijdens zo'n bijeenkomst. "Laat toch gewoon die maquette zien die jullie al lang hebben gemaakt." Natuurlijk werd dit door het adviesbureau Laagland, die de bijeenkomsten in opdracht van com.wonen had georganiseerd, ontkend. Maar misschien had die persoon wel gelijk. (Waar is dat adviesbureau trouwens gebleven. Ontslagen? En waar blijft de wijkvisie?)

 
At donderdag, 19 oktober, 2006, Anonymous Anoniem said...

Com.Wonen behoort zijn klanten veel meer te betrekken bij huidige/toekomst Vreewijk. Bov/Vrelom kunnen indien gewenst bewoners ondersteunen, maar vertegenwoordigen doen we onszelf en geen mistige constructies van vertegenwoordigers, die oncontroleerbaar hun eigen gang gaan.

Ambtenaren DGF. en medewerkers Com.Wonen hebben in nov. 2005 besloten zonder de adviesgroep van bewoners die actief was bij het proces wijkvisie daarvan in kennis te stellen, dat Bureau Laagland klaar was. De werkelijke reden was dat Laagland niet verder kon, omdat Com.Wonen zelf niet kon aangeven wat ze met Vreewijk willen, het ont-brak/breekt aan zgn. strategisch voorraadbeheer.
De deelnemers aan de adviesgroep hebben de conceptwijkvisie in hun bezit, maar of/wanneer de conceptvisie naar buiten komt valt te betwijfelen, eigenlijk, tenminste
zo lees ik het, is het alleen maar een langdradig opwarmertje om voorlopig Bree/Maarland te kunnen omslopen tot een mogelijk oudere bewonersvoorziening.
En dat beschouw ik als een gemiste kans, want er zijn wel meer problemen in Vreewijk die schreeuwen om een visie en bovenal een aanpak.
Cok.Nieuwenhuizen

 

Een reactie posten

<< Home