2.6.07

Smeetsland


Een bewoner van Smeetsland , het dorp tussen Vreewijk en Lombardijen, heeft op

een van de berichten hier geplaatst gereageerd. In het midden latend of zij of hij gelijk heeft dat de makers van dit blog alleen aan zichzelf denken, is het natuurlijk wel zo dat de situatie van de mensen in Smeetsland even erg is als in Vreewijk (al zijn nog lang niet alle Vreewijkers zich daarvan bewust).

Voor wie niet weet waarover het gaat: (van de Wikipedia site):

Smeetsland is een onderdeel van de Rotterdamse wijk Lombardijen in de deelgemeente IJsselmonde.
Het 'dorp' Smeetsland ligt in het noordelijke deel van Lombardijen en wordt begrensd door de Smeetslandsedijk in het noorden, de Molenvliet in het oosten, de Ogierssingel in het zuidwesten en de Antony Tijkenstraat in het zuiden.
Smeetsland is opgezet als nooddorp in de Tweede Wereldoorlog.
Al geruime tijd bestaan er sloopplannen voor de karakteristieke witte huisjes van Smeetsland. Januari 2006 heeft Com.wonen (de verhuurder) aangegeven de woningen uiterlijk 2010 gesloopt te willen hebben omdat de woningen niet meer aan de eisen van de tijd voldoen. Een aantal bewoners, verenigd in de actiegroep Smeetsland is het hiermee niet eens en denkt dat door Com.wonen bewust op sloop wordt aangestuurd door leegkomende woningen bewust onbewoonbaar te maken. Com.wonen zou de woningen willen vervangen door dure woningen. Januari 2006 staan er acht woningen leeg omdat Com.wonen vindt dat ze te slecht zijn om nog te verhuren.
In Smeetsland bevindt zich geen echt winkelcentrum. Wel is er een dierenwinkel en een viszaakje. Bovendien bevindt zich in Smeetsland de Speeltuin Smeetsland en het buurthuis Ricardo.

Misschien komen de bewoners van de wijken elkaar tegen tijdens het debat van de SP met mevrouw Drijver van com.wonen, zondag 10 juni a.s.