20.6.06

Bree & Maarland in het nieuws

maandag 19 juni 2006
Ontsteltenis over sloopplan aan rand Vreewijk
Door EDWIN CORNELISSE

ComWonen wil tussen Bree en Maarland een begin maken met de sloop, bouw en renovatie in Vreewijk. De bewoners voelen zich overvallen. ,,Ik ga écht Vreewijk niet uit.’’R

OTTERDAM
De bewoners van de woonblokken tussen de Bree en Maarland voelen zich overvallen door de sloopplannen van corporatie ComWonen. De huurders moeten hun huis uit omdat de corporatie de vijf blokken met sociale huurwoningen wil slopen om ruimte te maken voor de bouw van betaalbare ouderenappartementen. Hieraan is grote behoefte in het vergrijzende Vreewijk, zo stelt de corporatie die zich daarbij baseert op onderzoek van de deelgemeente.

De huizen aan de Bree, Maarland, Langegeer en Klaphek moeten ook tegen de grond omdat de huurwoningen volgens de corporatie klein zijn en aan het eind van hun bouwkundig bestaan. Ze verzakken omdat ze niet zijn onderheid. De bewoners voelen zich overvallen door het sloopplan waarmee het begin wordt ingeluid van de verbouwing van het tuindorp op Zuid. Geruchten over deze operatie leidden vorig jaar al tot felle protesten.,,Ik krijg hier nu te horen dat ik volgend jaar mijn huis uit moet. Maar hoe de nieuwbouw eruit ziet en welke vervangende woning ik krijg, is niet bekend. De sloop is al wel een feit,’’ zei een huurder gisteren tijdens de bijeenkomst die de corporatie in de haast had belegd omdat het nieuws was uitgelekt via de bewonervereniging. De corporatie wil de huizen in 2008 slopen. De huidige bewoners krijgen voorrang in de nieuwbouw, maar moeten dan wel twee keer verhuizen omdat de ouderenappartementen pas in 2010 worden opgeleverd.

Copyright AD